Actueel - HV Schiphoorn

Toewijzing vrije sector woningen

Gepubliceerd door in 2018: Overleg ·
Wonen Midden-Delfland gaat de toewijzingsregels voor de vrije sector woningen binnenkort bekend maken. Hierover is er overleg tussen de gemeente, de verhuurder en de huurdersorganisatie geweest. Aanvankelijk wilde de gemeente en woningcorporatie een aparte wachtlijst. Dit zou echter betekenen dat woningzoekenden die al jaren bij Woonnet Haaglanden ingeschreven staan onder aan de lijst zou komen te staan.
HV Schiphoorn heeft het advies gegeven om de inschrijfduur bij Woonnet Haaglanden mee te nemen in de toewijzing van een vrije sector woning. Een woningzoekende moet soms Jaren ingeschreven staan om een woning te krijgen. Op dat moment weet men nog niet of men in aanmerking komt voor een sociale of vrije sector woning.
Het advies is overgenomen.

Inloop- en themavonden / algemene vergadering juni 2018

Gepubliceerd door in Vereniging ·
Tags: themaavond;algemenevergadering

Wonen Midden-Delfland verhoogt huur met gemiddeld 1,6%

Tags: Huurverhoging2018
Net zoals alle voorgaande jaren, valt ook dit jaar voor 1 mei de aanzegging voor de huurverhoging op de deurmat van alle huurders van Wonen Midden-Delfland. Dit jaar mogen de huren van een woningcorporatie gemiddeld met maximaal de 2,4% stijgen. Dit wordt de huursom genoemd. De individuele sociale huurwoning mag maximaal 5,4% stijgen, maar dat geldt alleen voor huurders met een jaarinkomen hoger dan 41.056 euro. Voor huishoudens met een lager inkomen is dat nog steeds maximaal 3,9%

Jongerenwoningen met jongerencontracten

Tags: jongerenwoning;jongerencontract;jongere;woningzoekende
HV Schiphoorn heeft de prestatieafspraken voor de volkshuisvestelijke doelstellingen voor 2018 ondertekend. Daarmee neemt zij mede de verantwoordelijkheid over deze afspraken. Eén van de afspraken is dat een dertigtal woningen gelabeld worden als jongerenwoning: tien per kern. Uiteraard moet de woning vrij komen, maar de afspraak geldt van 2018 t/m 2022.

Prestatieafspraken lokaal en regionaal

Gepubliceerd door in 2018: Overleg ·
De prestatieafspraken over de lokale volkshuisvestelijke doelstellingen, zoals dat deftig in de woningwet wordt genoemd, worden gesloten tussen de gemeente, de woningcorporatie en de huurders. Ook zijn er regionale prestatiesafspraken die als een soort kader dient van de lokale prestatieafspraken. Deze worden steeds voor vier jaar gemaakt. HV Schiphoorn zal als de vertegenwoordiger van de huurders van Wonen Midden-Delfland daar actief aan meedoen.

Corporatie, huurders en gemeente tekenen prestatieafspraken Midden-Delfland 2017

Tags: Prestatieafspraken
Het betaalbaar houden van de huren in Midden-Delfland. Dat is een van de zaken waar Wonen Midden-Delfland, de Huurdersvereniging Schipluiden-Den Hoorn, de Huurdersvereniging Maasland en de gemeente prestatieafspraken voor 2017 over maakten. Ze ondertekenden die afspraken dinsdag 13 december 2016.

Meer woningzoekenden naar Midden-Delfland door woonvisie Delft

Tags: Delft
Volgens de Delftse wethouder De Prez weet de gemeente Midden-Delfland dat inwoners met een kleine beurs uit zijn gemeente het liefst in hun eigen dorp blijven wonen. Wat dat laatste betreft is niets minder waar. Ook is tijdens het tripartite overleg besproken dat er meer huurwoningen in de sociale huursector moeten komen.

HV Schiphoorn stemt in met scheiding woningen

Tags: Vrijesector:DAEB;lagemiddeninkomens
Huurdersvereniging Schipluiden-Den Hoorn staat achter het overhevelen van een aantal sociale huurwoningen naar de vrije sector. Op deze manier kan de groep lage middeninkomens die anders tussen wal en schip vallen, in onze kernen een voor hen bereikbare woning krijgen.

Is kleiner bouwen mogelijk?

Tags: Nieuwbouw;betaalbaar
De nieuwbouw woningen die Wonen Midden-Delfland het komende jaar in de verhuur brengt, hebben een dergelijke huur dat het nog net een sociale huurwoning genoemd mag worden. Dit betekent dat huurders met recht op huurtoeslag niet in aanmerking komen voor deze woningen.

Eengezinswoningen voor startende gezinnen

HV Schiphoorn denkt dat een mogelijkheid om jonge gezinnen aan de kernen te binden, de huurprijs van sommige eengezinswoningen af te laten hangen van de gezinsgrootte.