Jongerenwoningen met jongerencontracten

Huurdersvereniging Schipluiden-Den Hoorn
De belangenbehartiger en vertegenwoordiger van de huurders van Wonen Midden-Delfland uit Schipluiden en Den Hoorn
Ga naar de inhoud

Jongerenwoningen met jongerencontracten

HV Schiphoorn
Gepubliceerd door Redacteur in volkshuisvesting · 4 januari 2016
Tags: jongeren;woningzoekende;jongerencontract;doorstroming
Jongerenwoningen met jongerencontracten
Wonen Midden-Delfland heeft in elke kern van de gemeente Midden-Delfland tien woningen als jongerenwoning gemerkt. Als zo’n woning leeg komt, bij een mutatie dus, wordt de woning aan een woninzoekende tussen de 18 en 23 jaar (of 28 jaar) toegekend. Deze jongere krijgt een jongerencontract.

Wat is een jongerencontract:
 
Dit is een tijdelijke huurcontract speciaal voor jongeren tussen de 18 en 28 jaar/ Het contract duurt vijf jaar en mag ten hoogste voor twee jaar verlengd worden. Zo’n contract kan alleen gegeven worden als de woning voor jongeren bedoeld is. Het contract eindigt niet automatisch, maar de verhuurder mag hem na vijf jaar opzeggen, indien de woning weer aan een jongere aangeboden wordt.
Bij het aanvaarden van een jongerencontract behoudt de jongere zijn inschrijfduur als woningzoekende. De opgebouwde punten blijven bestaan, waardoor er meer kans is voor het krijgen van een geschikte woning nadat het contract verlopen is.

 
HV Schiphoorn vindt het belangrijk dat woningen die voor jongeren bedoeld zijn ook aan hen toegewezen worden en door hen bewoond worden. Doorstroming en daardoor het beschikbaar blijven van de jongere woning, is belangrijk. Het jongeren contract kan daarbij helpen. Het is belangrijk dat voor de doorstroming wel geschikte woningen voor de doorgroeiende jongere beschikbaar zijn.

In de prestatieafspraken ondersteunt HV Schiphoorn de toewijzing van jongerenwoningen met het jongerencontract.


There are no reviews yet.
0
0
0
0
0

Terug naar de inhoud