Actueel - HV Schiphoorn

Huurdersvereniging Schipluiden-Den Hoorn
De belangenbehartiger en vertegenwoordiger van de huurders van Wonen Midden-Delfland uit Schipluiden en Den Hoorn
Ga naar de inhoud

HV Schiphoorn stemt in met scheiding woningen

HV Schiphoorn
Gepubliceerd door in Overleg ·
Tags: Vrijesector:DAEB;lagemiddeninkomens
Huurdersvereniging Schipluiden-Den Hoorn staat achter het overhevelen van een aantal sociale huurwoningen naar de vrije sector. Op deze manier kan de groep lage middeninkomens die anders tussen wal en schip vallen, in onze kernen een voor hen bereikbare woning krijgen. Ook woningen die voor bijzondere doelgroepen gebouwd of aangepast zijn, blijven breed inzetbaar door een aantal daarvan in de vrije sector onder te brengen. De huur van deze speciale woningen zullen naar draagkracht bepaald worden.
 
De nieuwe Woningwet dwing sociale verhuurders zich te richten op hun kerntaak: het voorzien van woningen voor hen die daar niet zelfstandig in kunnen voorzien. Om dat duidelijk te maken, moeten woningcorporaties hun sociale woningen en de gebouwen die zij commercieel verhuren scheiden. Deze scheiding kunnen zij eenmalig per 2017 doen.
 
De scheiding kan op verschillende manieren gebeuren. Eén daarvan is de administratieve scheiding, waarbij de woningen binnen twee aparte administraties ondergebracht worden maar eigendom blijven van één organisatie. Dit betekent onder andere dat de huurders van deze woningen door HV Schiphoorn vertegenwoordigd blijven.


Terug naar de inhoud